Доведені до відчаю трудівники села Бондурівки, що в Чечельницькому районі на Вінниччині, нещодавно вчинили акт самоправства — зірвали замки з приміщення ферми місцевого господарства і розібрали по домівках всю худобу. Корів у господарстві трохи більш як 30, вони дісталися найспритнішим. Ті, хто залишився ні з чим, почали вимагати перерозподілу конфіскованої худоби. Правоохоронці, до яких звернувся по допомогу керівник господарства, зайняли вичікувальну позицію. 
Бондурівську історію коментує голова райдержадміністрації Олег Кифоренко:
— Взятися селян за налигачі, — каже Олег Борисович, — фактично спонукали дії представників банку «Аваль». Назване господарство не повернуло банкові у встановлені строки фінансовий кредит — 45 тисяч гривень позички. До речі, прокуратура району нині веде перевірку, на що витрачено ці кошти. Крім того, у провадженні правоохоронців є ще кілька справ, що стосуються цього господарства. Ситуація ускладнюється ще й тим, що у Бондурівці дотепер не розпайовано ні землю, ні майно. В один вузол зав’язано ще й питання керівництва колективом. Попереднього керівника, який, до слова сказати, отримував згаданий вище кредит, рішенням зборів звільнили з посади. На його місце обрали нову людину. Однак попередник звернувся до суду, який визнав, що збори проведено з порушенням. А це означає, що він, згідно з рішенням суду, залишається біля керма. Господарство має величезні борги. Щоправда, новий керівник, який працює трохи більше року, за цей час розрахувався з людьми.
Після того, як представники банку «Аваль» описали худобу, зерно, інше майно господарства, його трудівники вчинили те, про що йшлося на початку розмови. Ми провели термінову нараду керівників правоохоронних органів, управління сільського господарства, земельних ресурсів. Частину худоби вже повернули. Але найголовніше наше завдання — допомогти селянам Бондурівки приватизувати землю й майно господарства.
Від автора. Нинішній керівник господарства В’ячеслав Поцілуйко, з яким я ще раз мав розмову перед тим, як передати матеріал у редакцію, припускає, що ця історія може мати продовження. 
Вінницька область.