Заступник Голови Верховної Ради України Олександр Зінченко висловлюється за якомога швидше впровадження комплексу невідкладних заходів, спрямованих на розвиток великого промислового виробництва в Україні.
За словами О. Зінченка, мова йде, насамперед, про необхідність ухвалення низки законодавчих актів на підтримку провідних галузей та підприємств та про політику пріоритетних капіталовкладень на поточний рік і на період до 2005 року.
Підтримати власного виробника
Заступник Голови Верховної Ради наголосив на важливості підвищення конкурентоспроможності вітчизняної продукції на пріоритетних для України ринках та вдосконалення політики просування високоякісних товарів на світові ринки.
О. Зінченко також висловився за необхідність удосконалення політики підтримки власного виробника, зокрема — створення сприятливої атмосфери для роботи тих підприємств, економічні показники яких мають тенденцію до сталого росту.
На думку заступника Голови ВР, слід відмовитися від хибної практики підтримки збиткових підприємств та спрямувати кошти, що вивільняться завдяки цьому, на підтримку ефективно працюючих.
О. Зінченко вважає за доцільне захистити провідні підприємства країни від свавілля чиновників, вжити заходів для усунення недоліків управління цими підприємствами. Серед першочергових заходів заступник Голови Верховної Ради назвав якнайшвидше проведення податкової реформи та активне залучення провідних фахівців НАН України до розробки «проривних» економічних технологій.
О. Зінченко виступив з ініціативою проведення «круглого столу» за участю директорів та провідних фахівців підприємств України, керівників профільних міністерств та відомств, представників Державної податкової адміністрації.