13 громадських організацій, що входять до Громадської ради з питань свободи слова та інформації, направили Президентові України Леоніду Кучмі листа, в якому висловили прагнення сприяти виконанню його Указу «Про додаткові заходи щодо забезпечення відкритості в діяльності органів державної влади».
У листі зазначено, що громадські організації готові надати допомогу в реалізації положень цього указу і сподіваються, що залучення експертів з неурядових організацій буде максимально відкритим, таким, що базується на плюралізмі думок.
Автори також повідомляють, що планують провести власні дослідження прозорості органів влади, використовуючи відкриті джерела інформації.
«Ми стежитимемо за виконанням указу, забезпеченням при цьому повної відкритості та прозорості втілення в життя його положень, та інформуватимемо про це українську громадськість і міжнародну спільноту», — йдеться в документі.
Серед тих, хто підписав листа — представники асоціації видавців періодичної преси, Інституту масової інформації, міжнародного фонду «Відродження», незалежної асоціації дикторів та інші, повідомляє головне управління інформаційної політики адміністрації Президента.