Днями в Москві відзначали 40-річчя першого у світі групового польоту космічних кораблів «Восток-3», яким керував Андріан Ніколаєв, і «Восток-4», за кермом якого був наш краянин Павло Попович.

Привітати космонавтів до Зоряного містечка, де розпочалися урочистості, прибули їхні друзі, земляки, дипломати Посольства України в Росії, товариші по загону космонавтів. Цілковитою несподіванкою для ювілярів стала поява у залі дівчат в українських національних строях. Пісенне привітання ансамблю «Гуцулочки» з Прикарпатського університету імені Василя Стефаника найбільше сподобалося космонавтам та їхнім гостям. Олександра Пастушенко, Наталя Вальчук, Зоряна Козина і керівник ансамблю Марія Клепар проспівали ті самі українські пісні, яким минулої п’ятниці аплодували в ресторані «Шинок» президенти України і Росії Леонід Кучма і Володимир Путін. І так само довго, як і в «Шинку», дівчат не відпускали із залу.

Нині урочистості з участю космонавтів, представників уряду Москви, Російського авіакосмічного агентства, Федерації космонавтики Росії, Російської академії космонавтики імені К. Ціолковського пройдуть у Центрі культури Збройних Сил РФ.

Москва.