Заручившись підтримкою більшості американців, 69 відсотків яких віддають перевагу військовому способу розв’язання «іракської проблеми», Сполучені Штати готуються здійснити свої погрози щодо повалення режиму Саддама Хусейна

Флот США звернувся із запитом про фрахт двох великих суден трейлерного завантаження, аналогічних тим, що використовувалися під час підготовки «Бурі в пустелі» 1991 року. Цього разу місцем призначення знову було вказано регіон Перської затоки. Крім того, міністерство оборони США уклало контракт з американським відділенням великого перевізника — компанії «Maersk» про фрахт восьми суден для перевезення військових вантажів.

Для атаки на Ірак американці мають намір використати аеропорти низки арабських держав, про що з посиланням на дипломатичні джерела в Лівані в понеділок повідомило арабське видання «An Nahar». Згідно з його версією, президент США збирається розпочати воєнні дії проти Іраку в січні 2003 року, після проведення в листопаді виборів до Конгресу.

Попри заклики американського генералітету розпочати акцію вже в листопаді—грудні цього року, Джордж Буш заявив, що «не має плану можливої воєнної операції проти Багдада» і не може назвати точну дату її початку.

Немає твердої одностайності й серед пересічних американських громадян. Як стверджують соціологи, беззастережна підтримка народу під час здійснення антиіракської акції аж ніяк не гарантована: значна частина прихильників вторгнення готова відмовитися від своєї думки в разі, якщо дії США не зустрінуть підтримки союзників або якщо участь Америки у воєнних діях призведе до людських втрат з її боку. А в даному разі ні першого, ні другого не уникнути.