За даними луганської громадської організації «Регіон», за наказами виборців в області вже виконано робіт на загальну суму понад 10 млн. гривень. Коментуючи ці дані, медіа-група «Регіону» звертає увагу на те, що такий успіх багато в чому став можливий завдяки соціальним угодам, укладеним під час минулої виборчої кампанії з претендентами на депутатський мандат різних рівнів. Було підписано 537 тисяч таких договорів, куди внесено майже 190 проблемних питань. Найважливіші проблеми, на розв’язання яких і мають спрямувати свої зусилля депутати місцевих рад, — поліпшення якості медичного обслуговування, газифікація віддалених селищ і сіл, стабілізація комунального господарства, відродження обласного і місцевого виробництва, соціальний захист малозабезпечених верств населення тощо.
Слід зазначити, що коли підписували ці угоди під час передвиборної кампанії, ставлення до них було неоднозначне. І з боку декого із кандидатів, і з боку виборців. Аргументи проти такої агітації були цілком обгрунтовані: мине виборча кампанія, і всі ці гарно оформлені папірці, котрі, до речі, жодної юридичної сили не мають, буде забуто-покинуто, так само, як і передвиборні обіцянки.
Однак час від часу представники «Регіону», підсиливши свої делегації журналістами обласних засобів масової інформації, виїздять на місця і цікавляться, як іде виконання соціальних угод. Остання така зустріч відбулася в Алчевську.
Після отримання інформації про хід виконання наказів виборців представників ЗМІ повезли містом, щоб вони на власні очі могли переконатися у тому, як виконують побажання мешканців міста. Є зміни на краще.