Трагедія на авіашоу у Львові сталася через численні порушення, які допустили організатори свята, військові, львівська влада, а також через помилку пілота. Такий попередній висновок зробила державна комісія. Її голова, секретар Ради національної безпеки й оборони України Євген Марчук під час зустрічі з Президентом України Леонідом Кучмою поінформував про це главу держави.
У свою чергу Президент України доручив до 15 вересня надати остаточні результати розслідування. А також розглянути доцільність створення єдиного органу з контролю, розслідування й відвернення авіакатастроф. Кабінет Міністрів має вжити заходів із врегулювання нормативної бази, яка стосується керування й регламентації польотів, а також підготувати й винести на розгляд Верховної Ради закон про авіацію.
А тим часом батько одного з загиблих під час авіакатастрофи Стефан Козак має намір судитися з Міністерством оборони країни.
Можливо, позов буде поданий і Міністерству охорони здоров’я, а також Львівській облдержадміністрації.
До речі, до Львівського обласного суду вже надійшло кілька позовних заяв з вимогою матеріальної компенсації. Проте їх розглянуть лише після судового вироку за результатами розслідування державної слідчої комісії. Поки що родинам загиблих держава виділила по дві тисячі гривень на похорон, інформує «Інтерфакс-Україна».