Наші штани пасують американцям
ВАТ «Лубенська швейна фабрика «Лубенчанка» нині виконує замовлення своїх американських торгових партнерів. Це — чоловічі та жіночі куртки, спідниці й штани, які лубенські швачки шиють із заморських матеріалів. Угода із зарубіжними клієнтами дає колективу змогу стабільно працювати, вчасно отримувати заробітну плату, сплачувати податки.
Світитиме не лише сонце
Проблему вуличного освітлення активно й успішно розв’язують у Комсомольську, де торік розпочали реконструкцію всієї освітлювальної системи. За сучасними технологіями електрокабелі прокладають під землею, лампи замінюють на нові, меншої потужності, але не менш яскраві, чим досягається значне енергозбереження. Перший етап реконструкції завершено днями на всіх головних вулицях міста. Коштувало це міському бюджетові 250 тис. гривень.
«Універсальні» світлофори
Радикальне розв’язання «світлофорної» проблеми пропонують фахівці Полтавського виробничого підприємства «Універсал», що діє при Українському товаристві глухих. Заміною традиційних джерел світла напівпровідниковими кристалами не лише досягнуто триразової економії електроенергії, а й істотно підвищено безпеку на перехрестях і переходах. Що засвідчили експериментальні «моргайки», встановлені на перехресті головних магістралей обласного центру. Випуск оригінальних розробок налагоджують на місцевих підприємствах.
Друга молодість «Старого Миргорода»
Продукцію ЗАТ «Миргородський завод мінеральних вод» знають далеко за межами України. За чотири останніх роки обсяги продажу води збільшено на 44 відсотки. Найпопулярніші — мінеральна «Миргородська», столова газована «Сорочинська», питна «Старий Миргород». На заводі проведено повну реконструкцію, встановлено сучасне обладнання провідних іноземних фірм, що дозволяє «Миргородській» і надалі залишатися королевою мінеральних вод країни.
Не зівай, Химко...
Із 128 автомобілів, викрадених в області з початку року, співробітники міліції знайшли і повернули власникам 88. Промовиста даталь: кожне п’яте викрадення сталося через те, що водій, вийшовши з машини, залишав її без нагляду, а то й із заведеним двигуном чи навіть ключами в замку запалення, повідомляє наш власний кореспондент Григорій ГРИНЬ.
«Сорочинський», як завжди, обіцяє потішити
Особливо щедрим на сільськогосподарську продукцію і промислові товари вітчизняних виробників обіцяє бути нинішній Сорочинський ярмарок на Полтавщині. Уже тепер, коли триває підготовка до цього масштабного торгового дійства, тисячі підприємців з різних регіонів України та із-за кордону виявили бажання взяти в ньому участь. Тільки з Російської Федерації на старовинний Жабокрицький майдан прибудуть представники восьми губерній. Є заявки й від бізнесменів Білорусі, Молдови, багатьох інших країн. За словами організаторів, для всіх буде створено найсприятливіші умови. Над цим спільно з полтавцями працюють фахівці Національного комплексу «Експоцентр України» —державної структури, яка координує роботу всіх найважливіших виставкових заходів національного рівня. Віднині, згідно з домовленостями, «Експоцентр постійно» опікуватиметься національним Сорочинським ярмарком, запевняє Укрінформ.