Сезон полювання, який розпочинається сьогодні, о 18-й годині, обіцяє мисливцям на Житомирщині багаті трофеї. 

Розгорнутися є де: за обласною організацією Українського товариства мисливців і рибалок закріплено півтора мільйона гектарів польових, лісових та водно-болотних угідь. Побільшало водоплавної птиці: якщо торік було 200 тисяч особин, то цього року — 250 тисяч. Цьому сприяла суха весна: гнізда не позаливало водою. Серед районів, де варто шукати щастя, Радомисельський і Баранівський, адже тут для відтворення мисливської фауни два попередні роки полювання було заборонене. Тепер для цього ж на два роки закриті для мисливців Коростенський і Чуднівський райони.
Останнім часом полювання перетворилося на доволі дороге задоволення. Тому за десять років кількість мисливців в області скоротилася з 16 до восьми з половиною тисяч. А кожен постріл, хай навіть мисливець вполює тільки задоволення від спілкування з природою, поповнює бюджет. Із 600 тисяч гривень доходів, що їх одержала торік обласна мисливська організація, 200 тисяч було перераховано в казну у вигляді податків.
Не треба тільки шукати здобич на дні пляшки, як це нав’язує деяка телереклама. І повсякчас дбати про безпеку. Голова облради УТМР Микола Вергун нагадав про торішній випадок, який затьмарив свято відкриття полювання на одному з водоймищ області: пострілу з човна вистачило, щоб ненадійний плавзасіб перекинувся. Мисливця врятувати не вдалося...