Підсумки зустрічі в Москві президентів Росії та України дають привід для оптимізму. Напруженість, що виникла в україно-російських відносинах спекотного літа, цілком знято. Одним із головних результатів переговорів Леоніда Кучми і Володимира Путіна можна вважати домовленість про скасування обмежень на поставки до Росії українських труб та 19 російських товарних позицій до України.
Визначили президенти і способи згортання «торгової війни» між нашими країнами. Надалі діятиме процедура, схожа на антидемпінгове розслідування, тобто спочатку двосторонні консультації і лише потім — запровадження заборон та мит. Оформити все це документально тепер мають керівники урядів України і Росії. Приїзд до Москви Прем’єр-міністра України А. Кінаха заплановано вже на наступну п’ятницю.
Але не все так просто... Невідоме джерело з Білого дому (так у Москві називають дім уряду) пояснило журналістам російських ЗМІ, що під час переговорів Україна постійно міняє переговорну базу, різко змінює свою позицію, й тому підготувати якийсь документ надто складно. Цьому «джерелу» (попри те, що президенти у спілкуванні між собою не застосовують тактику тиску, а враховують інтереси обох країн), вочевидь, хотілося б мати в особі українських чиновників, котрі працюють над складенням міжурядових документів, пластилінових хлопців, які легко піддаються ліпленню. Слова таких «джерел», розтиражовані ЗМІ відразу ж після успішних переговорів президентів, створюють у російської громадськості негативну думку про Україну. Мовляв, усе одно хохли робитимуть по-своєму, отже, й говорити з ними нема про що...
 
Москва.