Сталося це ще навесні, коли бродяча дітлашня пробралася через балкон до однієї з квартир в Олександрії. У пошуках звичної наживи вони наштовхнулися на несподівану знахідку: декілька пістолетів у сумці і автомати в ліжку. Десяток стволів було укомплектовано двома сотнями бойових патронів.
Звісно, підліткам закортіло застосувати знахідку. Однак імпровізоване стрільбище вони організували невдало — за квартал від міліцейського відділку, на одній з центральних вулиць. За викликом стривожених мешканців сусідніх п’ятиповерхівок прибув підсилений наряд міліції...
Конфіскована зброя виявилася саморобною. А один екземпляр відтворював славнозвісний ізраїльський автомат «Узі». Через складність хлопчаки його випробувати не змогли, тож заховали у своєму притулку — в колодязі теплотраси.
Таким чином було виявлено і ліквідовано склад автоматичної зброї з боєприпасами. Від коментарів щодо його походження міліція утримується. Між іншим, хлопців уже третій місяць тримають у камерах — то в кіровоградській «малолітці», то в ізоляторі олександрійського міськвідділу. Адвокати твердять: їхні підопічні ще не досягли вікової межі кримінальної відповідальності. Однак на волю випустили тільки двох хлопчаків —зовсім слабих.
Тим часом, за іронією долі, ми повинні бути вдячні цим розбишакам. Адже оперативники добре знають, що таке десяток стволів, які не мають минулого, без номерів, без реєстрації. Розкрити скоєний з їх використанням злочин практично неможливо.
Кіровоградська область.