Майже 130 немовлят із малозабезпечених кіровоградських сімей залишилися без дитячого харчування. ТОВ «Молкомцентр», з яким міськвиконком уклав угоду, припинив виготовляти адаптовану суміш.
Замовник, сповна не розрахувавшись з підприємством за минулі роки, заборгував мало не 40 тисяч гривень. Крім того, за словами начальника управління охорони здоров’я Кіровоградського міськвиконкому Володимира Костюка, «Молкомцентру» економічно не вигідно виробляти дитячу молочну суміш, адже обладнання, на якому готувалося близько сотні кілограмів, розраховане на випуск тисячі кілограмів на добу.
Тим часом малюки позбавлені необхідного продукту, який батьки донедавна отримували безкоштовно чи за символічну плату. Адже нині не кожна сім’я може дозволити собі витрачати 60—70 гривень щомісяця на придбання сухої молочної суміші у торговельній мережі. А коров’яче молоко за ціною хоч і доступніше, але за словами лікарів, погано засвоюється дитячим організмом. Материнським, як свідчить статистика, спроможні годувати немовлят лише 30—40 відсотків породіль.
Кіровоград.