Нові клейноди

В Українського козацтва після більш як 300-літньої перерви з’явилася офіційна атрибутика. Козацьку корогву й прапор на замовлення Генеральної Канцелярії Українського лицарства виготовили черкаські майстри вишивки під керівництвом заслуженої художниці України Олександри Теліженко.
На пурпуровому полотнищі прапора зображено величний герб гетьмана в оточенні 7 гербів крайових організацій козацтва. На зворотному боці — свята Покрова, покровителька козаків, котра благословляє вигаптуваними золотом словами: «Вославлю і покрию людей своїх».
Нові козацькі клейноди прийняв гетьман Українського козацтва, генерал-лейтенант Внутрішніх військ України Іван Білас. Реліквії буде освячено у Видубицькому монастирі у Києві. Там, у козацькій церкві, вони і зберігатимуться.
«Королівський сад» у Золотоноші
Після кількох років простою почав працювати колишній Золотоніський консервний завод. Тепер він називається підприємством з іноземними інвестиціями «Роял фрут гарден іст», що означає «Східний королівський фруктовий сад».
Торік підприємство переробило більш як 4 тисячі тонн яблук. Одержаний високоякісний освітлений сік відправили і вітчизняному споживачеві,  і на експорт.
Цього сезону яблука почали надходити з Миколаївської та Херсонської областей. Не менше п’яти тисяч тонн духмяного «білого наливу» чи «антонівки» дасть Черкащина. Загалом «королівський сад» запланував переробити близько 10 тисяч тонн вітамінної сировини.
Приходить у село Інтернет
У райцентрі Городище введено в дію Інтернет-вузол, придбаний на спільні кошти 30-ти бажаючих долучитися до джерел світової інформації. Встановили новітнє обладнання в районному цеху електрозв’язку. Як повідомили у прес-службі черкаської обласної дирекції ВАТ «Укртелеком», в області послугами Інтернету на постійній основі користуються нині 1500 абонентів. Доступ до сучасних інформаційних комунікацій уже мають мешканці шести сільських районів Черкащини. Наступного року буде завершено «інтернетизацію» всієї області.
Добірку підготувала Лідія ТИТАРЕНКО.