Генеральна прокуратура України розглянула та задовольнила клопотання матері Георгія Гонгадзе Олександри Гонгадзе про визнання громадянина Франції Робера Менара — генерального секретаря Міжнародної організації «Репортери без кордонів» її представником під час проведення досудового слідства у справі Г. Гонгадзе. Як повідомили УНІАН у прес-службі Генпрокуратури, коментуючи це рішення, заступник Генерального прокурора України Віктор Шокін заявив: слідство й надалі просуватиметься з урахуванням потреби у забезпеченні прав та інтересів потерпілих.
Віктор Шокін підтвердив, що в межах, дозволених законом, до співробітництва залучатимуть не лише фахівців-криміналістів та експертів-дослідників, а й представників громадських кіл, всіх, хто може й готовий сприяти встановленню істини. Сам Робер Менар на прохання нашої газети прокоментував подію так:
— Це рішення для мене передовсім доказ того, що Генпрокуратура нарешті почала шукати спільну мову з потерпілими. Я дію та діятиму виключно в інтересах пані Лесі Гонгадзе та пані Мирослави Гонгадзе, котру також представляю. Думаю, що наразі зроблено лише перший крок. Висновки робитимемо, коли ГП відповість на клопотання, які я подавав на прохання пані Лесі: про допит чотирьох міліціонерів, котрі стежили за Георгієм за два місяці до зникнення; про дивну долю його відкритого листа до пана Потебенька; про бажання потерпілих ознайомитись у повному обсязі з результатами всіх попередніх експертиз (їм надавали лише резюме); про ознайомлення з постановою про дві нові експертизи у справі...