Нью-Йорк

У США розроблено шість планів операції зі скинення Саддама Хусейна. Вони варіюються від «полегшеного варіанта» «Бурі в пустелі» до закидання в Багдад підрозділів спецпризначення з метою спровокувати повстання опозиції.
Кишинів
Пропав безвісти
Правоохоронні органи Молдови оголосили таким, що пропав безвісти, заступника директора департаменту інформаційних технологій Петра Димитрова. Департамент перебуває в безпосередньому підпорядкуванні уряду країни і розробляє автоматизовані системи управління, зокрема контролю за контрабандою та незаконною міграцією.
Токіо
Пронумерують усіх
Японцям присвоюють 11-значні номери. В Країні сонця, що сходить, запроваджують загальну комп’ютеризовану систему реєстрації населення.
Пекін
Аварія на шахті
19 гірників опинилися замкнутими під землею внаслідок пожежі на шахті в Китаї. Рятувальні роботи, що тривали в ніч на понеділок, не дали жодних результатів.
Не нашкодь!
Китай різко засудив намір президента Тайваню Чена Шуйбяня провести референдум про цілковиту незалежність острова від материкового Китаю. «Прагнення президента Тайваню до незалежності може завдати шкоди економіці острова і привести його до катастрофи», — підкреслили в МЗС країни.
Берлін
Лондон переходить на євро
Лідер партії християнських демократів Німеччини Едмунд Штойбер закликав Велику Британію приєднатися до країн Євросоюзу, котрі вже прийняли євро як єдину валюту. За словами Штойбера, інакше Британія завдасть собі шкоди.
Ла-Пас
Новий старий президент
Болівійський конгрес під час сесії, що тривала понад добу, обрав нового президента країни. Ним став Гонсало Санчес де Лосада. Цей бізнесмен-мільйонер уже обіймав президентський пост з 1993 по 1997 рік.
Хейнола
Господарі поза конкуренцією
На чемпіонаті із сауни, що відбувся у фінському місті Хейнола, переможницею стала команда Фінляндії. Учасникам щорічного міжнародного змагання було запропоновано якнайбільше часу провести в парній, нагрітій до 110 градусів за Цельсієм. Усі три перші місця серед чоловіків посіли фіни, для яких сауна — традиційний вид дозвілля.
Вашингтон
Буш у відпустці
Від сьогодні президент США йде на місяць у відпустку. Він вирушає на своє ранчо в Техас, де відпочиватиме до 2 вересня.
На знімку АП: перед тим, як відпочити на ранчо, Буш здійснив тренування. Для цього він на два дні полетів розслабитися до батьків. Там і рибку з батьком та братом половив, і у гольф досхочу награвся.