Депутати Суворовської райради Херсона, однієї з трьох у місті, не погодилися з запропонованими міськрадою делегованими повноваженнями.
На переконання народних обранців, проект складено без урахування Конституції України та Закону про місцеве самоврядування. Низка запропонованих депутатському корпусові повноважень потребує фінансування, якого «старший брат» в особі міськради не передбачає. Хоча Суворовський район забезпечує 60 відсотків міського бюджету, на фінансування діяльності райради з нього виділяється лише 0,69 %, чого вистачає лише на утримання апарату. Тож депутатам не зрозуміло, яким чином вони мають упорядковувати території чи ліквідовувати стихійні ринки.
Одностайна згода «суворовців» взяти делеговані повноваження тільки за умови їх фінансування у присутнього на сесії секретаря міськради Андрія Задніпряного схвалення не знайшла. У своєму виступі він наголосив, що це свідчить про недостатній досвід голови ради Івана Лопушинського і за приклад йому поставив голів Комсомольської та Дніпровської рад. Утім, ці ради делегованих міськрадою повноважень ще не розглядали. Наскільки зговірливими виявляться їхні депутати, покажуть сесії.
Херсон.