Дорога редакціє! Дочекалися відпустки і хочемо повезти дітей до моря. Порадьте, де краще відпочити сім’єю.
Сергій ГУДЗЬ.
Бориспіль
Київської області.
Тепла Джарилгацька затока Чорного моря, на березі якої розташувалося курортне містечко Скадовськ, давно зажила слави місця, де найліпше відпочивати дітям. Улітку вода тут прогрівається до 30—32 градусів, що сприяє високій концентрації солей — 22 грами на літр (для порівняння: біля берегів Одеси цей показник становить 18, Ялти — 19). Тож якщо ви зібралися на відпочинок сім’єю, кращого місця, ніж пансіонат з лікуванням «Скадовськ», вам не знайти. Це не просто сучасна оздоровниця — тихий зелений Скадовськ ще з кінця XІX століття відомий своїми курортними принадами.
— Курортний потенціал узбережжя, — зазначає міський голова Федір Терехов, — дає змогу кожному відпочивальникові обрати для себе оздоровницю за рівнем сервісу, але унікальні можливості кліматолікування доступні всім.
Оздоровлення в пансіонаті «Скадовськ» по кишені навіть родині з середніми статками. Якщо вам не дісталася пільгова путівка і ви придбали її за повну вартість, відпочинок сім’єю протягом 12 днів все одно буде вам доступний. Разом з п’ятиразовим харчуванням і неодмінним лікуванням. Профіль оздоровниці — захворювання верхніх дихальних шляхів та нервової системи. Саме на території нинішнього пансіонату 1921 року було відкрито перший радянський будинок відпочинку. Сьогодні це одна з кращих у Причорномор’ї оздоровниць для відпочинку батьків з дітьми.
Значний внесок у розвиток пансіонату її незмінного керівника Марії Перець (на знімку).
— Пансіонат пропонує широкий спектр лікувальних засобів, серед яких: спелеотерапія, фоноаерозолетерапія, фітоінгаляції, магнітотерапія, озокеритолікування, грязелікування, — знайомить зі своїм закладом директор. — Грязі, що застосовують для лікувальних аплікацій, доставляють з відомих озер: Сакського у Криму та Соляного у Голій Пристані.
У «Скадовську» лікує все: настояне на степових травах повітря, тепле привітне море, гарячий пісок і навіть столітній дуб на території пансіонату — «сеанси» в його товаристві також в арсеналі медиків.
До послуг відпочивальників — розважальні заклади: більярдний зал, бар, дитяча та доросла дискотеки, гральні автомати тощо. Працюють перукарня, бібліотека, кінозал, є автостоянка, тенісний корт.
Отож якщо ви збираєтесь відпочити й підлікуватися — звертайтеся: Херсонська область, м. Скадовськ, вул. Набережна, 1, тел. 8-05537-22216.
На вас чекають море і здоров’я!
Алла БРУСИЛОВА.