Півтораметрового сома вагою 38 кілограмів уперше за 30 років риболовлі поталанило спіймати вінничанину Віталію Камінському. Великою удачею Віталій Олександрович, інженер-радіотехнік ВАТ «Маяк», вважав рибу вагою 14 і 18 кілограмів, але щоб клюнув такий красень, якого ви бачите на знімку...
Спіймати рибу було простіше, ніж витягти її на берег. Рибалив Камінський, як завжди, спінінгом. Гачки виготовив сам. Як і приманку-обманку: вирізав рибку з пінопласту, помістив у бляшану форму, розфарбував у різні кольори. «Річ у тім, — пояснив рибалка, — що я рибалив на порогах Південного Бугу, витягти рибу перешкоджало каміння, за яке вона чіплялася.»
Півтори години тривала їхня дуель. Шостий номер гачка, на який спіймалась риба, не підвів рибалку. Витримала й волосінь. Головне — вистачило сил і везіння, щоб врешті перемогти велетня. Білим жирним м’ясом пригощали не лише родичів і сусідів. Його вистачило й для колег по роботі доньки Олени. «Два дні поспіль ми ласували дієтичним м’ясом», — кажуть вони, дякуючи при цьому рибалці.
Вінниця.