«Скільки років у які тільки редакції не зверталася, а перший і вперше кореспондент приїхав лише з «Голосу України». Так починався матеріал «Польоти під підлогами» («Голос України», № 104 від 11 червня н. р.). Нагадаю, у ньому йшлося про незадовільний технічний стан житлового будинку, де мешкають переважно колишні авіатори Бориспільського аеропорту. Головна біда — час від часу лопаються і протікають водопровідні труби, які прокладено не в підвальному приміщенні, а під підлогами квартир першого поверху. І тому їхні мешканці мають можливість «радіти» домашнім фонтанчикам...
І от черговий колективний лист до нашої редакції.
«Ми, мешканці будинку № 13 по вулиці Київський шлях м. Борисполя, колективно прочитали статтю в газеті, обговорили всі деталі нашого буття. Дійшли єдиного висновку, що «не вмерла Україна, та хоч сонячні промені сплять, досвітні вогні вже горять». Ці вогники надії запалила в наших серцях редакція газети «Голос України».
Далі в листі йдеться про тяжке життя мешканців цього будинку. Про те, що вони не мають грошей, а отже — права на життя. А також про те, що до їхніх прохань байдужа місцева влада. Називають автори листа і прізвища кількох колишніх керівників уряду країни через яких, на їхню думку, вони опинилися в такому принизливому становищі.
Закінчується лист так:
«...Колектив житлового масиву м. Борисполя сподівається знайти захисника в особі вашої редакції. За першої ж нагоди ми оформимо передплату на «Голос України», адже тільки він є світлом у кінці тунелю, який ми сподіваємося пройти з вашою допомогою і підтримкою».
Ми вдячні авторам і першого, і цього, другого, листа до редакції за таке високе визнання нашої газети. Сподіваємося, що в них з’явиться все-таки можливість (!) передплатити нашу газету, і обіцяємо залишитися «світлом в кінці тунелю...». І хочемо взяти собі в помічники міського голову Борисполя Олександра Придатка. Втім, не його самого, а його відповідь на названу на початку публікацію. З його думкою і пропозицією, як бути мешканцям згаданого будинку. Невже й справді вони приречені загинути під уламками?..