Увага! Літо все ще триває. Здається, це непоганий інформаційний привід поговорити про відпустки. І для тих, у кого вони вже «за горами, морями, дачами». І для тих, хто пакує валізи, сидить на дієтах, вписуючись у габарити нових купальників, або гострить знаряддя для копання картоплі: дієта дієтою, а запас калорій лиха не чинить. Про відпустки можна сьогодні помріяти навіть тим, у кого вони за графіком припадають на глибокі сніги і тріскучі морози. Мріяти навіть краще, ніж говорити. Відчувається перспектива!

У другій половині літа ми приречені відпочивати цілими професіями і віковими категоріями. Вчителі, школярі, студенти, депутати... Президент. До речі, на відміну від своїх співвітчизників, навіть безробітних і страйкарів, глава держави не має права розслаблятися від виконання службових обов’язків. Гріє сонце — не гріє, падає дощ чи гримить громовиця, а протокол закликає до великих державних справ. А ви гадаєте, чому в нас на кожних виборах так багато претендентів на «булаву»? Тому що ми народ працьовитий: нам відпочинок, як каторга, коли про роботу не думати. А на президентській посаді — повний комплект бажань і можливостей. Серйозно кажу — без підтексту.
Як на автора, краще забитися в глухомань, щоб ніхто і нічого...
Можна було б розповісти вам і про відпочинок депутатів. Ми навіть планували традиційне опитування: хто, де і як з них «відпускається». Але передумали. По-перше, це вже банально — заяложений журналістський прийом. По-друге, більшість наших «суб’єктів» життєвої правди не скаже. Тонка штука — політика — їм обов’язково підкаже: «Найкращий відпочинок для мене — робота». По-третє, якщо це і правда, більшість із вас не повірить. Тонка штука — життя — підказує виборцям «ділити надвоє» вислови їхніх обранців. Ми вирішили запросити на «відпускні» сторінки кількох постійних своїх авторів, які уславились тим, що завжди мають «окрему думку» про будь-що. І відпочинок, як з’ясувалось, також.