Заява про факти дискримінації в Україні колишніх депортованих осіб, циган, емігрантів та біженців «не відповідає дійсності», вважає голова Держкомітету України у справах сім’ї та молоді Валентина Довженко. Про це вона заявила агентству «Інтерфакс-Україна», коментуючи виголошену у вівторок доповідь експертного органу Ради Європи з боротьби із расизмом та Європейської комісії проти расизму і расової нетерпимості, де, зокрема, йдеться, що в Україні зазначені категорії осіб піддають прямій та непрямій дискримінації.

«Родини осіб циганської національності, які мешкають у Закарпатті, не піддають жодній дискримінації, зокрема під час нарахування і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми», — наголосила В. Довженко. Вона також зазначила, що і стосовно біженців в Україні діє «недискримінаційне законодавство». За її словами, загалом у нашій країні налічується майже три тисячі легалізованих біженців, зокрема майже тисяча дітей.
Вона підкреслила: якщо «хтось зазнає дискримінації, то він має звернутися до відповідних органів». І запевнила, що служби у справах неповнолітніх проаналізують усі випадки дискримінації щодо дітей, біженців та інших категорій осіб.