Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності розробляє кілька проектів законів і постанов, які планується винести на розгляд наступної сесії.
Серед них — проект закону про охорону археологічної спадщини, який потребує ретельного доопрацювання. За висновками Головного науково-експертного управління ВР України, він дублює норми деяких інших законів.
Законопроект про організацію гастрольної діяльності (друге читання) передбачає, що організатор гастрольного заходу (за винятком благодійного без продажу квитків) зобов’язаний не пізніш як за десять днів до дати його проведення зареєструвати у місцевому органі Державної податкової адміністрації квитки із зазначеною ціною.
Державна програма розвитку національної кіноіндустрії на період до 2005 року покликана створити умови для розвитку національного кіномистецтва в ринкових умовах, відновити його роль і вплив у соціальній та духовній сферах українського суспільства.
Крім того, чимало чинних законів потребують внесення змін. До таких документів належить Закон України «Про кінематографію» (стосовно приведення у відповідність до Закону України «Про авторське право і суміжні права»). Деякі інші закони потрібно узгодити із Законом «Про Національний архівний фонд і архівні установи», а Закон «Про свободу совісті та релігійні організації» — із Конституцією України та міжнародними правовими актами.
Восени на розгляд народних обранців буде запропоновано три проекти постанов: про створення при Комітеті ВР консультативної ради, про проведення парламентських слухань на тему «Українська культура: стан і перспективи розвитку» та про відзначення 100-річчя від дня народження Я. Галана.