Воєнним злочином назвав недавню повітряну атаку Ізраїлю на житловий квартал у секторі Газа посол Палестини в Україні Валід Закут. «Увесь світ засудив це бомбардування, — заявив він українським журналістам. — Навіть США, що підтримують Ізраїль, відзначили жорстокість акції, а Євросоюз назвав його «позасудовою розправою».
На думку посла, головний винуватець «різанини» —прем’єр-міністр Ізраїлю Аріель Шарон, який несе відповідальність за смерть не тільки палестинських, а й ізраїльських дітей, котрі, безперечно, найближчим часом стануть жертвами удару у відповідь з боку ХАМАС та інших військових угруповань палестинців, ладних заради цього навіть об’єднатися. Як заявив Валід Закут, переговори минулого тижня міністра закордонних справ Ізраїлю Шимона Переса з палестинськими міністрами були успішні і всередині палестинських організацій точилися розмови про припинення акцій проти ізраїльтян. Зокрема, ХАМАС оголосив про припинення своїх операцій. Але «після того, як увесь світ побачив розшматованих палестинських дітей, хто зможе зупинити акції у відповідь палестинських організацій»? «Віддаючи наказ про бомбардування, Шарон не міг не знати, що буде удар у відповідь, — вважає посол. — Шарон — злочинець на кшталт Мілошевича, а Ізраїль — держава, котра ставить себе понад міжнародне право, не підкоряється жодним законам».
На запитання «ГУ», чи відбудеться засідання РБ ООН за фактом, що мав місце, Валід Закут заявив: усе залежатиме від позиції США. Тим часом палестинці мають намір звернутися до Міжнародного суду, щоб там розглянули те, що сталося, як воєнний злочин з усіма наслідками, які з цього випливають.