У бельгійському місті Гент завершилася чергова сесія Європейського молодіжного парламенту (ЄМП), в роботі якої брала участь і українська делегація. Десять юних євроделегатів представляли Україну перед однолітками з Європейського союзу.
Попри те, що всім учасникам ЄМП не більше 21 року, резолюції, які вони ухвалюють, потім розглядаються на «дорослій» Парламентській асамблеї Ради Європи. Такий взаємозв’язок між молоддю та депутатами ПАРЄ і є головною метою існування молодіжного парламенту. Крім того, під час засідань комітетів молодь має змогу набути значного досвіду роботи в європейських керівних структурах, адже модель молодіжного парламенту нічим не відрізняється від справжнього.
Цього разу юні євроделегати з України мають реальні дипломатичні здобутки: в одній з резолюцій, затверджених ЄМП, проголошується, що Україна повинна стати асоційованим членом Європейського союзу. Як заявила віце-президент Європейського молодіжного парламенту в Україні Клавдія Шевелюк, такий успіх став результатом доповіді української делегації. Водночас вона підкреслила, що головне — не резолюції, а спілкування, знайомство з європейськими колегами.