У Скадовську, що на Херсонщині, відкрито нову цифрову телефонну станцію на 6400 номерів. Вона дасть можливість перевести абонентів на якісний зв’язок, розблокувати спарені номери і встановити телефони всім, хто стоїть у черзі. До того ж місто «розбагатіє» майже на сотню таксофонів, котрих не вистачало.

Обладнання, якого в області досі не було, виготовлене на Харківському спільному україно-словенському підприємстві «Моніс».

Появі в провінційному містечку відеозв’язку, мультимедіа, Інтернету сприяло сусідство з волоконно-оптичною лінією зв’язку «Таврія», що кілька років тому пролягла через Херсонщину з Миколаєва до Криму.

Нове обладнання — естетичне «для ока і вуха»: безшумне, компактне, розмістилося в трьох невеликих приміщеннях. Тоді як старе займає цілий поверх і «глушить» персонал безперебійною суцільною тріскотнею.

У перевагах устаткування, що відповідає світовим стандартам, присутні переконалися під час відкриття АТС. Швидко й без проблем голова правління ВАТ «Укртелеком» Олег Гайдук та голова Херсонської обласної ради та облдержадміністрації Анатолій Юрченко переговорили з народним депутатом Станіславом Довгим — у Києві, та з українським послом Володимиром Хандогієм — у Брюсселі. А також привітали з днем народження відомого спортсмена Віталія Кличка.

На завершення демонстрації всіх дивовищ голова Херсонської дирекції «Укртелекому» Федір Заносієнко «відеозателефонував» своєму дніпропетровському колезі і спілкувався через кольоровий екран.