У кінотеатрі «Чернівці» відбулася презентація нової документальної кінострічки «Замки на піску». В ній розповідається про життя наших співвітчизниць-нелегалок в Італії. Створили картину чернівецькі журналісти В’ячеслав Хабайло, Володимир Зав’ялов та Сергій Зарайський.
Фактично це перша в нашій країні спроба документалістів розповісти без прикрас про долю сучасної української трудової еміграції. З екрана до нас промовляють ті, хто вже пройшов усіма колами сучасного рабства. Погодилися виказати свій біль переважно жінки. І не лише буковинки. Є в кінострічці й хвилюючі зустрічі з нашими співвітчизниками із Донецької, Львівської, Херсонської та інших областей. Усі вони волають до керівників держави та уряду: панове-можновладці, швидше виводьте економіку з кризи, відкривайте робочі місця, повертайте на рідну землю її блудних синів і дочок!
Першопроходцями цієї наболілої теми буковинські журналісти стали не випадково. Адже Чернівецька область — одна з найбільших у Західній Україні постачальниць дешевої робочої сили в далеке-близьке зарубіжжя. За неофіційними даними, на нелегальні заробітки подалося в світи понад 170 тисяч буковинців.