У Комітеті Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки триває робота над законопроектами, які плановано внести до порядку денного другої сесії.
Як повідомляє Інформуправління ВР, комітет на другу сесію планує підготувати майже 20 законопроектів. Серед них —Енергетична стратегія України на період до 2030 року; проекти законів «Про засади функціонування оптового ринку електроенергії України», «Про врегулювання питання щодо заборгованості за електричну енергію, спожиту особами, депортованими за національною ознакою, які повернулися в Автономну Республіку Крим»; про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про фізичний захист ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів, інших джерел іонізуючого випромінювання»; про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику».
Комітет також має намір розглянути пропозиції Президента України до законів «Про альтернативні джерела енергії» та «Про запобігання порушенням законодавства України при приватизації підприємств нафтогазового комплексу», зміни до деяких законів України стосовно банкрутства гірничих підприємств та підприємств паливно-енергетичного комплексу. Готуються пропозиції до проекту Податкового кодексу України, проектів законів «Про управління об’єктами державної власності», «Про Державний комітет ядерного регулювання України», «Про екологічне страхування», «Про зони митного контролю на нафтопереробних підприємствах України» тощо.