У муках народжувалося рішення про визнання Миколи Чигрина міським головою Кіровограда.
У суботу, згідно з вердиктом Іллічівського місцевого суду Одеси, який фактично визнав повторні вибори міського голови Кіровограда такими, що відбулися, територіальна (міська) виборча комісія вперше після розколу, який стався напередодні голосування 9 червня, зібралася у повному складі. Однак конструктивного діалогу не вийшло. Загальні звинувачення призвели до того, що комісія знову розділилася і так звані «більшість» і «меншість» проводили засідання окремо, в різних кутках кімнати. Правда, цього разу розподіл сил був інший. «Більшість» втратила одного члена і переважала опонентів на один голос: восьмеро проти семи. Та й цих восьми голосів вистачило, щоб очолювані колишнім головою виборчкому Олегом Бердниковим члени комісії підтвердили свою позицію щодо визнання повторних виборів міського голови Кіровограда недійсними.
Але згодом ситуація істотно змінилася. Під протоколом «меншості» таки з’явився необхідний восьмий підпис, який надав рішенню юридичної сили — Миколу Чигрина затверджено на посаді міського голови. Вчора на сесії міськради оголошено рішення виборчої комісії і таким чином офіційно визнано повноваження нового голови міста.
Отже, півторамісячна епопея з визнанням чи невизнанням виборів начебто завершилась. Але чи настане спокій в Кіровограді? Адже ситуація склалася таким чином, що більшість депутатського корпусу міськради — це опоненти Миколи Чигрина. Тож чергову політичну баталію варто очікувати вже під час обрання секретаря ради.
 

Кіровоград.