Перебої з водопостачанням у Кіровограді, схоже, триватимуть, а взимку місцеві жителі традиційно мерзнутимуть у домівках. Адже незадовільною визнано депутатами міської ради підготовку житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період. Зі свого боку, керівники комунальних господарств під час виступів на черговій сесії скаржились не недостатнє фінансування та астрономічні борги за спожиті газ і електроенергію.
Мало того, народні обранці своїм рішенням дали добро на підвищення діючих тарифів для населення, зобов’язавши відповідні служби до вересня розробити нові розцінки.
Як повідомив начальник Кіровоградського міського житлово-комунального управління Леонід Аколішнов, востаннє такі послуги дорожчали в січні минулого року. А за цей час багато чого змінилося: зросли в ціні пально-мастильні матеріали, майже на десять копійок — кіловат електроенергії. Мешканці обласного центру сплачують лише 60—65 відсотків від собівартості отриманих послуг. Збитки лягають на плечі комунальних підприємств.
Ситуація, що склалася в Кіровограді, характерна і для всієї області. Перший радикальний крок до її вирішення зроблено в Олександрії, де ще в квітні міськвиконком затвердив тарифи на воду та водовідведення на рівні стовідсоткового відшкодування.