У межах ГУУАМ може бути створений Євроазійський нафтотранспортний коридор (ЄАНТК). На думку Президента України Леоніда Кучми, реалізацію проекту ЄАНТК слід розглядати як один зі стратегічних пріоритетів діяльності об’єднання. Про це йшлося на саміті ГУУАМ, який відбувся в Ялті і за яким спостерігали представники 10 держав, Європейського союзу, ОБСЄ, ООН та Організації чорноморського економічного співробітництва.
Зокрема, координатор держдепартаменту США з питань допомоги новим незалежним державам Уїльям Тейлор не виключає підтримки, у тому числі фінансової, американською стороною такого транспортного коридору. Він зазначив, що Вашингтон надавав фінансову підтримку будівництву нафтопроводу Баку—Джейхан, а також будівництву інших трубопроводів такого роду. Стратегія США полягає у підтримці будівництва численних трубопроводів у регіонах, тому важливим може бути транспортний коридор, що проходить країнами ГУУАМ.
Міністри закордонних справ ГУУАМ підписали угоду про створення зони вільної торгівлі. На думку Києва, її створення може забезпечити реалізацію проектів транспортування каспійської нафти до Європи й ефективну діяльність транспортних коридорів. Як заявив Леонід Кучма, іншого шляху розвитку країн ГУУАМ, окрім як створення зони вільної торгівлі, не існує.
Що ж до глав держав, то в Ялті президенти Грузії, України, Азербайджану й Молдови підписали декларацію про спільні зусилля із забезпечення стабільності й безпеки у регіоні, положення про Раду міністрів закордонних справ, рішення про статус спостерігача діяльності ГУУАМ і заключне комюніке саміту. Від Узбекистану в зустрічі брав участь його посол в Україні Шамансур Шахалілов, що означало, заявив Президент України Леонід Кучма, що Узбекистан офіційно бере участь у зустрічі на найвищому рівні країн—учасниць об’єднання.