У великій актовій залі Інституту філології Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Міжнародний благодійний фонд імені Ярослава Мудрого нагородив лауреатів премії Ірини Калинець за 2014 рік.
Ірина Калинець — символ громадянської стійкості та бійцівської мужності. Вона здолала шлях від в’язня брежнєвських таборів до народного депутата українського парламенту.
— Ця премія — один із засобів боротьби за незалежність України. Патріотизм, громадянська позиція, риси, які актуальні саме в наш час, — зазначила президент Міжнародного фонду ім. Ярослава Мудрого Валентина Стрілько. — Жити вільно мріяла Ірина Калинець. Я вважаю започаткування цієї премії продовженням її життя. Мені дуже приємно висловити слова вдячності за велику допомогу в організації цьогорічної нагороди присутнім у цій залі народному депутату України Оксані Юринець та доньці письменниці Дзвінці Калинець-Мамчур.
Щорічну премію імені Ірини Калинець присуджують у номінаціях «За громадянську позицію та мужність в обстоюванні українських ідеалів», «Білі плями» історії України», «Виявлення та популяризація героїчних сторінок в історії України у музейній справі» за активну участь у громадсько-політичному житті України, утвердження історичної пам’яті українського народу, його національної свідомості та самобутності.

 

На знімку: лауреатка премії імені Ірини Калинець за 2014 рік у номінації «Білі плями» історії України» Галина Райбедюк, лауреатка премії імені Ірини Калинець за 2014 рік у номінації «За громадянську позицію та мужність в обстоюванні українських ідеалів» Лідія Купчик; президент Міжнародного фонду імені Ярослава Мудрого Валентина Стрілько; лауреат премії імені Ірини Калинець за 2014 рік у номінації «Виявлення та популяризація героїчних сторінок в історії України у музейній справі» Василь Глинчак.

 


Фото автора.