Першочергово і за кошти міського бюджету у Вінниці ремонтують будинки, де створено об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).
Такий підхід закріплено рішенням міськради для того, щоб стимулювати громадян ставати справжніми господарями своїх помешкань. За інформацією департаменту житлового господарства міськради, упродовж минулого року капітальні ремонти проведено в десяти багатоповерхівках. У 2014-му в місті створено 37 об’єднань співвласників. Нині нараховується 324 ОСББ, за якими закріплено 326 багатоповерхових будинків. Це становить майже 20 відсотків від загальної кількості житлових споруд комунальної власності.
Активізації роботи сприяло створення ресурсного центру підтримки ОСББ. Його мета — сприяти у створенні об’єднань починаючи від організації зборів громадян й до оформлення необхідних документів. На центр покладено іще одне завдання — організація навчання голів ОСББ та старших по будинках. Охочі проходять курси на базі місцевого національного технічного університету. Майже всі керівники об’єднань навчалися на таких курсах та отримали відповідні посвідчення.

Вінниця.