Через негоду в Харкові вчора на багатьох маршрутах зупинилися тролейбуси й трамваї. Влада пояснила: електротранспорт частково не вийшов на дороги у зв’язку з обледенінням контактної мережі.
Як повідомив заступник директора департаменту транспорту міськради Євген Федорчук, вночі працювали ремонтні бригади, які звільняли дроти від льоду, але до ранку на частині з них знову утворилася крижана кірка.
— Ремонтники продовжують працювати, й уже зараз виїхали для обслуговування пасажирів майже всі трамваї Жовтневого депо, поступово починає виїжджати транспорт Салтовського депо. Тролейбуси поки що стоять, — зазначив Євген Федорчук. Але, проїхавши зранку декількома основними магістралями міста, наш кореспондент переконався, що основні пасажиропотоки витягають на собі автомобільні перевізники.
Департамент транспорту попросив у жителів міста вибачення за тимчасові незручності. Підвідомчі підприємства департаменту роблять усе можливе, щоб відновити працездатність контактної мережі.
Варто відзначити, що ураганний вітер у Харкові зривав напередодні металеві листи з дахів, валив дерева і рвав дроти. Тільки завдяки, напевно, щасливому збігу обставин стихія не призвела до жертв.

Харків.