Екологи, активісти «Само-оборони Черкащини», лідери організації «Громадський блокпост» та інші небайдужі земляки прийшли на зустріч із народним депутатом України, головою парламентського Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Миколою Томенком (на знімку), що відбулася в Черкасах.
Громадські лідери висловили своє обурення з приводу затягування питання про створення національного природного парку «Холодний Яр». Упродовж десятиліття активісти намагаються врятувати від знищення унікальний еколого-географічний, історико-археологічний комплекс, реліктовий ліс урочища Холодний Яр на Чигиринщині і зустрічають опір з боку функціонерів держлісгоспів, інших владних структур.
Зокрема, керівник «Громадського блокпоста» Оксана Циганок висловила протест з приводу поновлення на роботі начальника обласної державної екоінспекції, навела численні приклади порушення природоохоронного законодавства на Черкащині.
Під час робочої поїздки Микола Томенко дав також прес-конференцію для журналістів обласної телекомпанії «Рось», провів зустрічі із приводу підготовки до відзначення у травні роковин перепоховання Тараса Шевченка із Санкт-Петербурга на Чернечу гору в Каневі.

Черкаська область.