Незважаючи на негоду, в Миколаєві успішно пройшов чотириденний етап Кубка України з велоспорту, присвячений 71-й річниці від дня визволення міста від німецько-фашистських загарбників.
Всеукраїнські змагання включали в себе І етап відкритого весняного Кубка в багатоденних перегонах, змагання серед юніорів, відкритий чемпіонат України в гонці-критеріумі та першість серед юнаків, юніорів і дівчаток.
У велоперегонах взяли участь 33 команди з 16 областей України — понад 280 спортсменів. За словами організаторів, цього року спостерігалася рекордна кількість учасників. Господарі чемпіонату — миколаївські спортсмени показали високий рівень майстерності.
Чоловіки змагалися в перегонах на 105 км, жінки та юніори — на 76 км, юніорки і юнаки — на 56 км, молодші юнаки, дівчатка й молодші дівчатка — у перегонах на 28 км.
У перегонах на 105 км у чоловіків переміг миколаївець Дмитро Пономаренко. Перегони на 76 км серед жінок виграла Ганна Соловей з Луганської області. На цій само дистанції серед юніорів перше місце дісталося Віталію Новаківському (м. Черкаси), а на дистанції 56 км — Христині Радіоновій (м. Хмельницький). У змаганнях серед юнаків кращим став Юрій Арапов з Миколаївської області, а в перегонах серед дівчаток на 28 км перемогла Ольга Кулініч із Київської області.
Переможців нагородили грамотами і грошовими преміями.

Миколаїв.