У Харкові кількасот працівників Харківського авіаційного заводу не вийшли на роботу (якої по-справжньому немає багато місяців), вимагають виплатити зарплату й готові перекрити одну із центральних магістралей міста, вулицю Сумську, де розташоване підприємство. У стабільні часи завод випускав десятки крилатих машин на рік, останнім часом підняти на крило хоча б одну уже було подією. Ну а нині про будівництво літаків немає й мови.
Тому співробітники Харківського авіаційного виробничого підприємства вийшли на акцію протесту. Вони стверджують, що не одержували заробітну плату з серпня 2014 року. Багато хто говорить про те, що працює за графіком скороченого дня й уже ні на що не сподівається.
Треба відзначити, що авіабудівники — це особлива каста, більшість до заводу прив’язані родинами, поколіннями, а тому невиплата заробітної плати б’є не по одному із членів сім’ї, а по всій родині.
Мітингувальники заявляють, що налаштовані рішуче й готові перекрити пожвавлену вулицю, щоб проблема заводу стала проблемою всієї громадськості, а не тільки цехових робітників. Водночас профспілкові активісти закликають мітингувальників до конструктивного діалогу. На зустріч з ними прибув один із заступників голови Харківської ОДА, представники міської влади. Є інформація, що робітникам обіцяють погасити частину зарплати за минулий рік. Ще одна обіцянка від адміністрації області — погасити зарплатні борги протягом місяця.

Харків.