Такий висновок зробив народний депутат, член фракції політичної партії «Блок Петра Порошенка» Роберт Горват, вислухавши скарги мешканців найзахіднішого міста Чопа під час планового прийому громадян.

Насамперед ідеться про швидкісну міжміську електричку №629/630 сполученням «Ужгород—Львів» та «Львів—Ужгород». За словами мешканців, оминати Чоп поїзди, в тому числі й пасажирські, почали ще з травня 2012 року. Це створює великі незручності для мешканців міста та навколишніх сіл і самих залізничників, які не можуть вчасно потрапити на роботу.
«Є потяги, які проходять повз, а ми в цей час чекаємо понад дві години. Студенти, щоб уранці виїхати на навчання до Львова, повинні добиратися до найближчих станцій — Батьово або Мукачеве, — а це зайве витрачання часу і незручності в пересуванні в нічний час», — поскаржилася місцева мешканка Олена Качмар.
Представники міської ради підтвердили: питання досить проблемне для колись вузлової станції. Складнощі виникають також в іноземців — приїжджаючи з-за кордону, вони змушені довго чекати на пересадку. За словами секретаря Чопської міської ради Оксани Фелдій, адміністрація Львівської залізниці намагалася скоротити час слідування потягів. Однак, за словами чиновника, на практиці це «скорочення становить 20 хвилин», а тому й недоцільне.
Роберт Горват, повідомляє його прес-служба, вислухавши всі аргументи й ознайомившись із текстом офіційного звернення з цього приводу, пообіцяв вивчити питання і зробити все від нього залежне. Народний депутат висловив переконання, що для людей треба створити максимально зручні умови в будь-яких сферах життєдіяльності, в тому числі й у сфері пасажирських перевезень.
Закарпатська область.

 

Народний депутат Роберт Горват (ліворуч) розмовляє з Чопським міським головою Галиною Цар (крайня праворуч).

 

Фото надано прес-службою народного депутата.