Виданнями про історію та культуру Вірменії поповнилась колекція Національної бібліотеки імені Вернадського, що у Києві. У рамках всеукраїнського проекту «Подаруй книгу», ініційованого Спілкою вірмен України за підтримки Посольства Республіки Вірменія, до фондів книгозбірні було передано понад 60 видань.

— Переконаний: такі акції збагачують духовні та культурні зв’язки наших країн, відкривають нові горизонти для співпраці, — запевнив надзвичайний посланник та повноважний міністр Республіки Вірменія в Україні Дживан Мовсісян. — 2012-го між міністерствами культури наших країн було підписано договір про співпрацю до 2017 року. Тому, думаю, у нас є гарні дипломатичні, політичні та юридичні основи для продовження духовних відносин.
Наприкінці минулого року на засіданні Спілки вірмен України було вирішено: протягом 2015-го в центральних бібліотеках всіх обласних, а по можливості й районних центрів нашої країни створити фонди вірменської літератури.
До поповнення фондів бібліотеки імені Вернадського долучилися народний артист України режисер Роман Балаян та відомий київський художник Борис Єгіазарян.