Понад сто повалених дерев за добу — такий підсумок негоди, що бушувала в Миколаєві. На щастя, потерпілих немає — зате є пошкоджені будівлі й автомобілі.
Величезна гілка акації впала рано-вранці на маршрутку з пасажирами, пробила лобове скло й зупинилася за кілька сантиметрів від грудей водія. Біля виконкому Миколаївської міськради звалилася восьмиметрова блакитна ялина, яка 60 років росла під стінами будівлі. Комунальники пообіцяли врятувати унікальне дерево — його коренева система не пошкоджена. Старий клен, що впав у центрі міста, обірвав контактну мережу й лінію електропередач, заблокувавши рух трамваїв.

Тим часом

Ріки відійшли від берегів

Небувале природне явище спостерігається цими днями в Миколаєві — місті, яке з трьох боків оточене водами річок Інгул і Південний Буг.
Міська територія істотно збільшилася за рахунок того, що берегова лінія подекуди зсунулася на десятки метрів. Особливо далеко — майже на тридцять метрів! — відійшла вода в районі найпопулярнішого в Миколаєві пляжу «Стрілка».
Місцеві жителі не можуть пригадати такого сильного відливу. Фахівці поки що не беруться коментувати те, що відбувається, й прогнозувати наслідки.

Миколаїв.