Одеська фортепіанна школа відома світові своїми традиціями та великими музикантами. Геніальні піаністи — одесити Святослав Ріхтер, Еміль Гілельс, Людмила Гінзбург — назавжди прославили Одесу.

Гідно продовжують цю традицію й музиканти новітньої історії Одеси — Олексій Ботвинов, Сергій Терентьєв, Юрій Кузнєцов. І ось уже на очах підростає нове талановите покоління одеських піаністів. Однак розкриття таланту юного виконавця потребує не лише уваги з боку вчителів, не тільки багатьох годин занять, а й наявності відповідного «ґрунту» — якісного музичного інструмента.

І от, завдяки народному депутатові України Сергію Гриневецькому, у юних одеських музикантів з’явилася можливість торкнутися клавіш воістину висококласних інструментів. Відбулося це в Малиновському районі: дитяча музична школа №11 (директор — Дмитро Флоров) і дитяча школа мистецтв №3 (директор — Костянтин Вержановський) одержали в подарунок нові фортепіано «Essex» всесвітньо відомої світової марки «Steіnwa&Sons» з доставкою й установкою від компанії-виробника.

За сприяння народного депутата, ці школи стали учасниками проекту «75 фортепіано» Фонду Леоніда Кучми «Україна», у рамках якого протягом 2013—2014 років музичним школам України безплатно передадуть 75 фортепіано фірми «Steіnway&Sons».

Сергій Гриневецький відвідав школи естетичного виховання, які отримали такий несподіваний і чудовий подарунок. Спілкування з колективом, батьками вихованців тривало в неформальній обстановці, і розмова, що почалася з творчості, надалі зачепила аж ніяк не музичні, але нагальні для одеситів питання, на які народний депутат зміг дати чіткі й конкретні відповіді. Ну а найприємнішим і світлим став, звичайно, музичний момент, коли залунали нові інструменти.

Як бачимо, популярне гасло «Найкраще — дітям» справді може працювати в реальному житті, коли за справу беруться небайдужі й відповідальні політики.

Одеса.

Сергій Гриневецький з юними музикантами.

 

Фото автора.