Учора Президент України Петро Порошенко відвідав з офіційним візитом Францію. Після церемонії зустрічі в Палаці Інвалідів він зустрівся з Головою Національних Зборів Клодом Бартолоном. П. Порошенко закликав пришвидшити ратифікацію Угоди про асоціацію України з ЄС, повідомляє прес-служба Президента. Співрозмовники висловилися за посилення співпраці парламентів двох країн у питаннях гармонізації законодавства, обговорили ситуацію на Донбасі та відзначили важливість міжнародної солідарності в питаннях забезпечення виконання Мінських угод всіма їх сторонами.
Глава держави відзначив важливу роль Франції та особисто Президента Франсуа Олланда в мирному процесі на Донбасі та подякував народові Франції за підтримку. Голова Національних Зборів отримав запрошення відвідати Україну з візитом.
У програмі візиту Президента також зустрічі з Президентом Франції Франсуа Олландом та Главою Сенату Ж. Ларше.
Днем раніше Петро Порошенко зустрівся у Швейцарії з Президентом Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Петером Маурером, який повідомив, що готовий розширити діяльність в Україні для розв’язання складної гуманітарної ситуації. За словами Петера Маурера, діяльність МКЧХ в Україні є однією з п’яти найбільш масштабних та пріоритетних операцій Комітету в світі. Бюджет організації в Україні в 2015 році сягне 84,5 мільйона доларів.
Співрозмовники окремо обговорили умови утримання ув’язнених на окупованих територіях, повідомляє прес-служба Президента. Червоний Хрест готовий брати активнішу участь у процесі звільнення всіх заручників, зокрема в їхньому безпечному транспортуванні та в пошуку зниклих безвісти. Також Петро Порошенко закликав посилити роботу МКЧХ для звільнення Надії Савченко.