З Днем Перемоги земляків-ветеранів привітав народний депутат Станіслав Березкін

У селі Високі Байраки Кіровоградського району він відвідав інваліда війни першої групи Івана Олександровича Безушка. 89-річний ветеран добре знає, що таке війна, адже його самого забрали до армії у 18 років. Воював водієм-механіком самохідної установки, дійшов до Берліна. Сьогодні має ясний розум, цікавиться політикою, хвилюється за своїх внуків та правнуків і хоче мирного неба.

«Хіба ми думали, що нашим внукам та правнукам доведеться воювати?! Нинішня війна ще більше підірвала мені здоров’я», — бідкається ветеран.
А 92-річний Петро Гаврилович Крикуненко зустрів гостей зі сльозами на очах: «Я пішов на війну, вже коли вона закінчувалася, у 1945 році, а додому повернувся у 1947-му. Пригадую Румунію, як нас, визволителів, зустрічали місцеві жителі з пасками та крашанками, раділи нам, проводили мітинги. А ми не мали що їсти, навіть чорного хліба, ходили у вилинялих гімнастерках, але були щасливі».
Після війни солдат своїми руками збудував хату, все своє життя пропрацював ковалем. А коли дожив поважного віку, почав досліджувати історію рідного села, часи, коли у Високих Байраках жили козаки.
Станіслав Березкін умовив ветерана, який дуже хворіє, після свят вирушити у госпіталь на лікування.
Загалом цьогоріч представники благодійного фонду Станіслава Березкіна «Добротвір» провідали й привітали зі святом Перемоги 350 ветеранів, записали їхні спогади про Другу світову війну та передали продуктові набори.
Пам’ятаємо, перемагаємо!

Кіровоградська область.

 

На знімку: Станіслав Березкін і ветеран Іван Безушко — про політику і про життя.

Фото автора.