Скандальна подія, що схвилювала багатьох жителів міста, сталася в Кіровограді минулими вихідними: колишній народний депутат України та АР Крим, голова виробничого об’єднання і благодійного фонду «Артеміда» Ганна Антоньєва звернулася по допомогу до міліції, журналістів та громадськості. За словами жінки, вона всю ніч із п’ятниці на суботу провела в міському управлінні МВС, користуючись міліцейським дахом як захистом від людей, котрі вирішили відправити її на примусове лікування до психіатричної лікарні...

...О десятій ранку в суботу під згаданим міськуправлінням міліції стояла карета «швидкої допомоги». У приміщенні управління, біля кабінету, де фактично зачинилася від тих, в кому розгледіла переслідувачів і недругів Ганна Антоньєва, зібралися медики, її адвокати, журналісти та правоохоронці в очікуванні розв’язання мало кому зрозумілого конфлікту.
«Я перебуваю тут з учорашнього вечора», — розповіла жінка, чиї підприємства п’ятнадцять років тому продукували 20 відсотків алкогольної продукції України, давали роботу десяти тисячам громадян та на 60 відсотків наповнювали міський бюджет. — Мій син, Юрій, викликав «швидку», щоб запроторити мене до психіатричної лікарні й довести до тяжкого стану, щоб я не змогла контролювати ситуацію... І все це, щоб заволодіти моїм майном. Вважаю, що на нього чиниться тиск бандитами. Я нині не можу навіть вийти на вулицю, бо біля лікарні чергують люди бандитської зовнішності, котрі можуть вивезти мене не до медзакладу, а в невідомому напрямку. Припис щодо моєї госпіталізації недійсний, я психічно здорова людина, і на доказ цього в мене є документи».
Колишня успішна бізнес-леді стала побоюватися за своє життя й здоров’я відтоді, як у перемовинах із політичною і бізнесовою елітою в Києві було досягнуто домовленостей про відновлення «Артеміди», вважає вона сама. Саме ймовірна перспектива відродження конкурента буцімто не дає комусь спокою і змушує чинити тиск на її родину. Свого сина Антоньєва вважає залежним від ситуації.
«У кількох словах того, що відбувається, не опишеш, — пояснює свої мотиви Юрій Антоньєв. — Я нині намагаюся по-класти маму на лікування. Як робив це вже тричі. Її психічний стан є загрозою і для неї, і для всієї родини... Насправді хвороба загострилася після того, як у неї відібрали бізнес. Думаю, що адвокати захищають її на добровільних засадах, бо грошей у нас немає. Багато хто «відкусив» від бізнесу Антоньєвої. Всі прізвища — відомі. А з пораненим звіром роблять що? Добивають».
Лікарі пояснили свою присутність намаганням забезпечити виконання направлення на госпіталізацію, де написано, що хвора, Ганна Петрівна Антоньєва, останній раз проходила лікування в 2007 році, а тепер їй належить пройти перекомісію.
Адвокат Ганни Антоньєвої Сергій Суровицький переконаний: його клієнтка — адекватна людина. На неї чиниться тиск. А конфлікт набуває такого вигляду, що по різні боки опиняються не лише бізнес-конкуренти, а й члени родини.

 

На знімку: колишній народний депутат Г. Антоньєва під захистом в міському управлінні міліції.

Фото автора.