Минулого понеділка неподалік Харкова розігралася кривава драма, яка обірвала три життя, завдала важких тілесних й моральних травм ще кільком особам.

Майже о 14:00 до чергової частини Харківського райвідділу міліції надійшло повідомлення, що в селищі Люботин невідомий відкрив вогонь із карабіна, загинули дві особи, одна отримала поранення. Пізніше стало відомо про захоплення чоловіком заручників на автозаправці на трасі Харків—Київ.
До одного із приватних будинків на околиці Люботина опівдні завітали співробітники виконавчої служби, щоб виселити трьох мешканців, а будинок потім передати за позовною вимогою. З ними прибули дільничний, слюсар і поняті. У продовження «дискусії» хазяїн будинку відкрив вогонь по непрошених гостях з мисливського карабіна. А потім скочив у «Жигулі» і вирушив у бік селища Коротич, де на автозаправній станції, погрожуючи зброєю, взяв у заручники трьох співробітників. Незабаром він зажадав коридор на територію Донецької області, не підконтрольну українській владі.
Правоохоронні органи перекрили автостраду, декілька годин намагалися вести переговори з терористом, але в результаті снайпер ліквідував його декількома пострілами. Із заручників ніхто не постраждав, якщо не враховувати їхнього важкого психологічного стану.
Прес-служба ГУ МВС України в Харківській області заявила, що операція з затримання зловмисника відбувалася під особистим керівництвом начальника відомства Анатолія Дмитрієва, начальника УСБУ Олександра Пивовара, голови ОДА Ігоря Райніна.
Місцеві жителі кажуть, що їхній сусід вів звичайний спосіб життя, у поганих вчинках його не помічали. Що спонукало його взятися за зброю, чому його дії не зупинив дільничний, наскільки законні були позовні вимоги — має з’ясувати слідство.

Харків.
P.S. За офіційними даними, «люботинський стрілок» закінчив школу міліції, але в органах не працював. Знайомі характеризують його як людину, яку важко вивести з рівноваги. Будинок у Люботині належав його тещі. У жінки було важке захворювання, найімовірніше, рак. Нібито саме на її лікування чоловік і взяв кредит, який не зміг погасити.