Міліція ще нікому не оголосила підозру у скоєнні злочину за фактом аварії із смертельними наслідками рейсового автобуса Чернівці — Севастополь, що сталася на території Вінницької області.


— Поки триває розслідування, повідомлення про підозру нікому не оголошено, — сказала у розмові з кореспондентом «Голосу України» керівник сектору зв’язків з громадськістю Вінницької обласної міліції Анна Олійник. — Слідчі не коментують хід розслідування. Проводяться експертизи на предмет визначення технічного стану автобуса. За їх результатами встановлять причини аварії. Висновки експертів і пояснення водіїв автобуса, пасажирів стануть підставою для того, щоб назвати підозрюваного у причинах аварії.


Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох осіб). За словами співрозмовниці, за таке правопорушення передбачено покарання до десяти років перебування за ґратами з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Як ми вже повідомляли («Пасажири вилітали з автобуса через вікна, «Голос України» за 22.05.2015), внаслідок аварії 19 травня на автодорозі Стрий — Кіровоград — Знам’янка на території Немирівського району Вінницької області, загинули троє пасажирів (подружня пара з Черкащини та жінка з Криму). Машина з 37-ми пасажирами і двома водіями перекинулася декілька разів на обочині. 21 пасажира доставлено до двох районних лікарень — Гайсинської і Немирівської. Другий водій автобуса у розмові з кореспондентом «Голосу України» декілька разів повторив, що автобус виходив у рейс технічно справним (машина належить одному з АТП міста Чернівці). За його словами, поломка трапилася у дорозі, що й призвело до аварії. Тим часом експерти припускають, що машина (автобус 1992 року випуску) була несправна.


Вінницька область.