Майже сто вінничан підозрюють у скоєнні крадіжки з банкоматів одного з провідних банків країни. Знайшовши лазівку у програмному забезпеченні, їм вдалося зняти з банкоматів понад два мільйони гривень.

— Гроші знімали одночасно з багатьох банкоматів, — розповів на прес-конференції для журналістів начальник управління карного розшуку обласної міліції полковник Олександр Цимбалюк. — Після нашої інформації служба безпеки банку усунула недолік, тому тепер про це можна говорити.


За словами полковника, схема полягала в тому, що кошти за однією операцією знімали одночасно з багатьох банкоматів. Спочатку один зі спритників відкривав рахунок у банку і робив вклад. Знімали кошти колективно: в один і той само час за телефонним дзвінком одночасно вводили у банкоматах однакові комбінації на однакову суму. Як стверджує співрозмовник, програма не фіксувала, що видає банкноти не в одному банкоматі, а одразу в багатьох.


— Вони якось дізналися про такий недолік програми і користувалися ним багато разів, загалом вкравши у банку декілька мільйонів гривень, — пояснює Олександр Цимбалюк. — Правоохоронці вказали на цю помилку службі безпеки фінустанови, і її вже виправлено, але нею встигли скористатися майже сто нечесних на руку вінничан. Їхні особи встановлено, триває розслідування. Це найбільша афера з крадіжкою грошей з банкоматів, про яку нам відомо.


Вінницька область.