З метою увічнення пам’яті Героя України, військового льотчика Дмитра Майбороди, один із літаків бригади транспортної авіації Повітряних сил України носитиме його ім’я.


Ініціатива належить командуванню військових льотчиків. «Процедура присвоєння почесних найменувань передбачає проведення громадських обговорень, — пояснили кореспонденту «Голосу України» у прес-службі Повітряних сил, штаб яких дислокується у Вінниці.— Обговорення триватимуть до 13 червня».


Після схвалення ініціативи, в чому ніхто з військових не сумнівається, прізвище Дмитра Майбороди напишуть на корпусі літака Ан-26 з бортовим номером «35». Саме такий тип літаків пілотував льотчик, який загинув 14 липня 2014 року у зоні АТО під час виконання бойового завдання. Пілотований Майбородою літак був збитий бойовиками на території Краснодонського району Луганської області. Шестеро членів екіпажу покинули борт за командою командира. Дмитро Майборода в цей час утримував літак у повітрі. Щоб скористатися аварійними засобами порятунку, у нього не залишалося часу. Разом з Дмитром Майбородою загинув ще один член екіпажу, його земляк, вінничанин Дмитро Шкарбун.


У грудні минулого року льотчика Дмитра Майбороду удостоєно звання «Герой України» (посмертно), йому присвоєно чергове військове звання підполковник.


Вінницька область.