Як повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій, усе під контролем. Більшість резервуарів із нафтопродуктами вже вигоріли. Нині рятувальники чекають, коли догорить решта. Таку тактику обрали, щоб не ризикувати людськими життями. Тим більше що внаслідок пожежі і вибухів чотири особи загинули, одна зникла безвісти, чотирьом медичну допомогу надано амбулаторно, а 10 перебувають на стаціонарному лікуванні.
«Станом на четвер продовжують горіти одна ємність із пальним об’ємом 900 куб м. та 13 ємностей об’ємом 50 куб. м. Єдиний ефективний спосіб боротьби з палаючою нафтою — пінна атака», — повідомив ЗМІ голова служби Микола Чечоткін.


У свою чергу МВС оприлюднило й перші результати досудового слідства в рамках цього кримінального провадження. «Комплекс споруд для зберігання, перевантаження, відпуску нафти і нафтопродуктів, що належить компанії «БРСМ-Нафта» було побудовано без оформлення дозвільних документів і не введено в експлуатацію належним чином, що може свідчити про незаконне виготовлення та зберігання протягом тривалого часу фальсифікованих підакцизних нафтопродуктів, у тому числі — бензину. Слідство проводиться ГСУ МВС України за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 273 КК України «Порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах». Ця стаття передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк від двох до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


***


Надзвичайна ситуація учора трапилася і в смт Биківня на Київщині. Там спалахнув ліс, через що почали тліти торф’яники. На місці працюють лісники. Загрози поширення вогню немає, ситуація контрольована, повідомили в прес-службі ДСНС.