Починаючи з ранку 16 червня перекрито рух транспорту у селі Ободівка Тростянецького району на Вінниччині на автодорозі регіонального значення Вінниця—Умань. Ще один пікет триває у сусідньому селі Цибулівка цього ж району. Селяни вимагають відремонтувати дороги і заборонити рух великовагових автомобілів.


— Ями на дорогах подекуди такі, що одного разу у них сів на «живіт» автобус «Неоплан», який йшов за маршрутом Тирасполь—Москва, — розповів сільський голова Ободівки Ігор Покладюк. — У службі автомобільних доріг на всі звернення депутатів і громади відповідь одна: «Нема грошей».


За словами пікетувальників, найбільшої шкоди дорожньому покриттю завдають великовагові автомобілі. Цими днями ними перевозять зерно з елеваторів у населених пунктах Соколівка Крижопільського району та Крижополя.

Люди кажуть, що проїжджають автомобілі вагою навіть понад 60 тонн. Восени у названі населені пункти на цукрозаводи доставляють буряки. 2 червня ц. р. в Ободівці провели попереджувальну акцію. Письмово повідомили владу, що чекатимуть вирішення проблеми до 16 червня, а тоді розпочнуть безстроковий пікет.


У Цибулівці пікет тривав до ночі і відновився вранці наступного дня. За словами сільського голови Олександра Гайдея, протягом години через їхній населений пункт проходить 27 одиниць вантажної техніки і ще більше легкових автомобілів. Зокрема, пролягають автобусні маршрути київського, одеського, вінницького напрямків, декілька рейсів з невизнаної Придністровської Республіки. Втім, не цей транспорт зруйнував дорогу, а саме великовагові автомобілі, що обслуговують цукрозаводи і хлібоприймальні підприємства приватних компаній. — Навіть якщо нас силою змусять розблокувати дорогу, ми повернемося сюди під час жнив, — кажуть учасники акції.