Жахлива трагедія на Вінниччині — у Калинівській районній лікарні від ножових поранень помер 44-річний в. о. завідувача відділення анестезіології. На місці злочину затримано підозрюваного 62-річного лікаря цього ж відділення.


— Затриманий зізнався, що вбивство справа його рук, — каже перший заступник начальника Калинівського райвідділу міліції Володимир Білаш. — Чоловік чекав приїзду правоохоронців. Він пояснив, що зробив це, щоб помститися.


Як з’ясувалося, перед тим лікаря-анестезіолога відсторонили від виконання службових обов’язків. У наказі головного лікаря зазначено, що підставою є факти порушення службової дисципліни та етики спілкування з пацієнтами, медперсоналом. До наказу додано доповідну записку в. о. завідувача відділення анестезіології. Дізнавшись про це, лікар завдав ударів кухонним ножем своєму керівнику. Підозрюваний пояснив, що ним він відкривав консерви на роботі.


На тілі потерпілого експерти-криміналісти виявили два ножові поранення в груди та черевну порожнину. Колеги намагалися врятувати життя своєму керівнику, але поранення виявилися несумісними з життям. Знаряддя вбивства вилучено та відправлено на експертизу. Підозрюваного у скоєнні злочину взято під варту. За таке правопорушення передбачено покарання строком до п’ятнадцяти років позбавлення волі.


Вінницька область.